Konaković u Banjaluci: Često ću se konsultovati sa Dodikom i Čovićem

Susret predsjednika Republike Srpske i ministra inostranih poslova BiH

01.02.2023. 15:58
  • Podijeli:
Konakovic Dodik_UNA-63da7bdb7c444.webp Foto: UNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je nakon današnjeg sastanka sa ministrom inistranih poslova BiH Dinom Konakovićem da je osnovni princip koji će se zadržati u njihovoj saradnji to da će nastojati da se uvijek konsultuju.

"Naravno da će biti pitanja u kojima se razlikujemo. Iskustva koje smo imali u prošlom vremenu jeste da je mjesto ministra spoljnih poslova bilo korišteno za iznošenje ličnih i stranačkih stavova. To nije BiH. 
Treba imati razumijevanja za sve ono što čeka ministra. Ali suština je da u svim ambasadama budu svi", rekao je Dodik.

Dodao je da imaju različite pristupe kada je riječ o sankcijama Rusiji.

"Naravno da RS to ne prihvata. Mislimo da trebamo ići dalje, da u ovom nestabilnom vremenu obezbijedimo da BiH nastavi da funkcioniše u skladu sa Ustavom BiH. Insistiraćemo na tome da se smanji međunarodni intervencionalnizam u BiH", rekao je Dodik.

Konaković je poručio kako će se često konsultovati sa Dodikom i liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

"Još uvijek je neuobičajena praksa da se predsjednici stranaka dogovaraju, otkad sam krenuo ka Banjaluci, telefon nije prestao da mi zvoni. Često ću se konsultovati sa Dodikom i Čovićem, te nastojati da pobjegnemo od teze da se samo konfliktom prikupljaju jeftini politički poeni", rekao je Konaković, koji je i predsjednik stranke Narod i pravda (NiP).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()