Komšić poručio Schmidtu: Ukinite izbore i sami birajte vlast

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom rješenju", poručio je

26.03.2023. 13:59
  • Podijeli:
zeljko_komsic - anadolija-1664279142529.webp Foto: Anadolija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je prijedlog novog nametanja izmjena Ustava FBiH od strane visokog predstavnika.

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom rješenju. A to je, ukidaju se izbori u Federaciji", poručio je Komšić.

Na planirani dan izbora, predložio je Komšić, Schmidt i ambasador SAD-a (bilo koji da bude), određuju ko su članovi Predsjednistva BiH iz FBiH, ko je predsjednik a ko su potpredsjednici FBiH, ko je premijer a ko su ministri.

"U daljoj razradi treba ozbiljno razmisliti da se ukine i Parlament FBiH. A ako se odustane od ukidanja tog parlamenta onda amabasador SAD-a (bilo koji da jeste) i Schmidt određuju ko su članovi tog parlamenta", poručio je Komšić.

  • Podijeli: