Da li se Dodik danas sastao s Nikšićem: Za predsjednika SDP-a imao samo riječi hvale

Podsjećamo, Dodik je na pres konferenciji rekao da su u periodu kada je Nikšić bio premijer Federacije Bosne i Hercegovine "uradili dobar posao"

29.11.2022. 17:33
  • Podijeli:
nemrin-niksic-parlament-bih.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je danas u Istočnom Sarajevu pres konferenciju nakon sastanka s povjerenikom EU za proširenje Oliverom Varheljijem.

Kako javlja reporter UNA TV, Dodik se ranije danas u Administrativnom centru Vlade RS sastao s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem i potpredsjednikom SDP-a Vojinom Mijatovićem, a koji su višđeni kako izlaze iz Administrativnog centra u Istočnom Sarajevu nakon što je Dodik završio konferenciju za medije.

Podsjećamo, Dodik je na pres konferenciji rekao da su u periodu kada je Nikšić bio premijer Federacije Bosne i Hercegovine "uradili dobar posao".

"Mislim da su sada stvorene okolnosti da se formira Vlada FBiH što je prije moguće. Očekujemo da ćemo imati novu Vladu FBiH nakon osam godina i da ćemo s njima moći raditi. Nikšića sam upoznao ranije dok je bio premijer FBiH i mislim da su se radili dobri poslovi", naveo je Dodik.

Rekao je da su ranije, kada je SDP bio na vlasti imali produktivan razgovor.

"Napravili smo ekonomski dogovor i zaštitili domaću privredu. Sada smo izgubili stočni fond i ostalo. Ako imamo mogućnosti da razgovaram o tome i da sudije i tužioce imenuju parlamenti, slažemo se da pravimo dogovor", naglasio je Dodik.

Što se tiče ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH, Dodik je rekao da ih zanima mjesto ministra vanjskih poslova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()