CIK BiH ovjerio 11 listi za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine Zeničko-dobojskog kantona

Dva puta zakazana sjednica, jedna sutra, druga u petak

30.11.2022. 13:10
  • Podijeli:
zdk_skupština_zenica.ba 1-63874526ee04c.webp Foto: Zenica.ba

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina (CIK) ovjerila je 11 listi za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Na sjednici koja je održana jučer CIK je ovjerila kandidatske liste predlagača za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, i to:

Narod i pravda je na svojoj listi predložio pet imena iz reda bošnjačkog naroda i to: Amra Babić, Jasminko Kapić, Harun Čolić, Damir Memić i Besim Smailbegović.

Poslanik Fahrudin Čolaković (SDA) iz reda bošnjačkog naroda također je predložio pet imena: Fahrudin Čolaković, Selvedina Sarajlić-Spahić, Ćazim Huskić, Emir Džafić i Emira Drnda-Čičkelić.

Drugu listu SDA predložio je Mirnes Bašić, a na njoj se nalaze: Mirnes Bašić, Alija Ogrić, Erna Smailhodžić-Merdić, Ibrahim Šišić i Selma Mlivić.

Poslanik Omer Škaljo na kandidatskoj listi predložio je dva imena iz reda bošnjačkog naroda za Dom naroda PFBiH i to Vahida Ramića i sebe, dok je i na listi dostavljenoj CIK-u Isak Ramo predložio sebe iz reda bošnjačkog naroda.

BHI-KF je iz reda bošnjačkog naroda predložila Alena Kapkovića i Alminu Sivić.

Ivica Penić je iz reda hrvatskog naroda predložio sebe i Anitu Paurić, dok je Ivo Tadić kao zastupnik u Skupštini iz reda hrvatskog naroda na listu stavio samo svoje ime.

SDP je također poslao listu koju je CIK ovjerio, a na njoj se nalaze dva imena iz reda hrvatskog naroda i to Marina Mujkanović i Dejan Kovačević.

Poslanici iz reda srpskog naroda Mladen Simić i Goran Bulajić poslali su dvije liste sa svojim imenima.

Naredna sjednica Skupštine ZDK trebala bi biti održana u petak, kako je sazvao aktuelni predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić, a sjednicu s istom tačkom dnevnog reda za sutra je sazvao i novoizabrani predsjedavajući Dejan Kovačević čije imenovanje nije prošlo kroz proceduru i dobilo pečat sekretara Skupštine o čemu su mediji već pisali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()