Lidl traži radnike u Sarajevu

Jedan od zadataka koju će obavljati ovaj zaposlenik, biće i pronalaženje potencijalne lokacije za buduće prodavnice

28.03.2023. 12:31
  • Podijeli:
Lidl prodavnica-63a9873a5d4e4.webp Foto: Promo

Kompanija Lidl objavila je oglas da traži više radnika na području Sarajeva, i to na poziciji junior konsultant u odjelu akvizicije.

Kako se navodi u oglasu, rad će biti omogućen iz firme, odnosno iz Sarajeva, a jedan od zadataka koju će obavljati ovaj zaposlenik, biće i pronalaženje potencijalne lokacije za buduće prodavnice.

"Zadaci su i razvoj prodajne mreže, analiza lokacije na osnovu geografskih, urbanističkih i građevinskih faktora, zatim vođenje inicijalnih pregovora o kupovini ili iznajmljivanju nekretnina, te saradnja sa advokatskim uredima pri izradi ugovora i sl.", navodi se u oglasu ove kompanije.

Početkom februara ove godine, kako podsjećaju Nezavisne, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u Sarajevu je održao sastanak sa predstavnicima kompanije "Lidl", i tom prilikom je naglašeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()