Građani BiH sve više kupuju stanove u Makarskoj

Cijena skočila na 9.000 maraka po kvadratu

01.04.2023. 19:00
  • Podijeli:
makarska2-pr.jpg

Stanove u Makarskoj sve češće kupuju Hercegovci, i to iz Gruda i Širokog Brijega, dok Makarani baš i ne kupuju, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, cijene nekretnina na cijeloj Makarskoj rivijeri, ali i znatno šire, ne mogu se mjeriti s Makarskom koja je postala najskuplja, unatoč tome što zgrade niču iz dana u dan na svakoj mogućoj slobodnoj lokaciji. Kada je u pitanju tržište nekretnina u Makarskoj, cijena stana na rivi skočila je na 4500 eura po kvadratu metru.

"U Brelima se kupuju urbane vile čija je cijena po kvadratu 4000 eura, dok kvadrat kuće u Tučepima, u prvom redu do mora, košta 5000 eura. Potražnja je velika, a ponuda je postala mala pa će cijene stanova i kuća sigurno biti još veće", kazali su Slobodnoj Dalmaciji iz agencije za promet nekretninama “Nimfa”.

Dodali su kako kvadrat stana u Velikom Brdu, koje je postalo sinonim za prekomjernu izgradnju, košta 3000 eura.

“Stanovi na rivi prodaju se za 4400 eura po kvadratu, nebitno je što nije riječ o novogradnji. Ko ima dobru kupovnu moć, on se ne cjenka već stan kupuje odmah, a tu je riječ uglavnom o strancima – Mađarima, Rusima, Ukrajincima i Slovacima”, piše Slobodna Dalmacija.

Domaći ljudi stanove kupuju na kredit, a ovaj list dodaje kako za cijene gotovo da i ne pitaju Hrvati koji žive u inozemstvu, odnosno Austriji, Njemačkoj, Americi ili Australiji.

"Prije godinu dana kvadrat stana je koštao od 3500 do 4500 eura, a sada u inflaciji košta od 4500 do 5000 eura. Porasla je cijena materijala i rada radnika pa je zato povećana i cijena stanova. Zimi i nemamo baš neke potražnje za kupnjom stanova, ali navala počinje u proljeće i ljeto", istaknuo je poduzetnik Joško Šarić, dodavši da “investitori ne diktiraju cijene stanova, već ih diktira tržište”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()