Evo koliko novca mora imati stranac za svaki dan boravka u BiH

Svi koji dolaze u posjetu BiH ovo moraju znati

24.03.2023. 21:23
  • Podijeli:
carina-granica-una.jpg

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti, Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Kako je ranije saopćeno iz Vijeća ministara, najmanji iznos sredstava kojima stranac mora raspolagati kod ulaska u Bosnu i Hercegovinu za 2023. godinu je 150 KM za svaki dan namjeravanog boravka u BiH, ili protuvrijednost u stranoj konvertibilnoj valuti, navodi se u odluci Vijeća ministra BiH.

Državljani sljedećih država mogu ući u Bosnu i Hercegovinu, osim s pasošem i sa valjanom ličnom kartom kojom se dokazuje identitet i državljanstvo:

države članice Evropske unije
države potpisnice Šengenskog sporazuma
Andora, Crna Gora, Lihtenštajn, Monako, San Marino, Srbija, Sveta Stolica i Švicarska Konfederacija
Riječ je o istom iznosu kao i prethodne godine, piše GPMaljevac

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()