U Visokom oboren Guinnessov rekord u razbijenim limenkama

Dosadašnji rekord je iznosio 89 doza

19.03.2023. 14:36
  • Podijeli:
Visoko_limenke_rekord_foto_YT-6416e7e283217.webp Foto: YouTube/Neven Krajisnik

U dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom u subotu je održan zanimljiv događaj koji je na jednom mjestu okupio veliki broj članova TKD kluba “Bosna-Rudar”, a centralni dio događaja bio je pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u razbijanju limenku.

Dosadašnji rekord je iznosio 89 doza, no od večeras taj rekord drži Muhamed Kahrimanović, koji je u dvorani FKG-a za 60 sekundi razbio ukupno 108 limenki!

Kompletan događaj je organizovan povodom jubileja od postavljanja prvog Guinnessovog rekorda u Visokom prije 10 godina, a svi prisutni u dvorani su mogli uživati i u nastupu show demo tima TKD kluba “Bosna-Rudar” te rekordera Edina Kajevića Kaje i Muhameda Kahrimanovića.

Održana je i press konferencija na kojoj je najavljen veliki taekwondo događaj 20. maja ove godine u Visokom, na kojem će Edin Kajević jurišati na novi Guinnessov rekord.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()