Pronađen vozač koji je "golfom" vukao psa!

PU Istočno Sarajevo pokrenulo provjere nakon što se uznemirujuća fotografija pojavila na internetu

10.02.2023. 10:00
  • Podijeli:
pas_Romanija_auto_foto_FB-63e4cc4f4618c.webp Foto: Facebook/Nenad Novaković

Sokolačka policija identifikovala je vozača koji je juče snimljen na Ravnoj Romaniji kako automobilom "golf 2" vuče psa vezanog za branik automobila i utvrđeno je da se radi o R.A., saznaje UNAworld.

Kao što smo pisali, čim je fotografija postala viralna PU Istočno Sarajevo pokrenulo je provjere u vezi sa ovom uznemirujućom fotografijom, koja je izazvala osude i oštre reakcije na svim društvenim mrežama. Ispostavilo se da nije sve onako kako se čini.

"Provjerama je utvrđen identitet vlasnika automobila R.A. koji je, odmah, pozvan u PS Sokolac. Ispitan je na okolnosti sporne fotografije i izjavio je da je tačno da je vukao životinju, ali da je pas već bio mrtav", kaže dobro upućeni izvor iz policije.

Naime, kako pojašnjava izvor UNE, R.A. je sa životinjom prethodno bio kod veterinara gdje je konstatovano da je pas preminuo usljed teške bolesti. Nakon toga krenuo je da sahrani psa, ali nije želio da oboljelo tijelo stavlja u automobil, već ga je vezao špagom kako bi ga prevezeo do sela, gdje ga je sahranio.

"Tokom saslušanja priložio je i potvrdu iz Veterinarske stanice koja potvrđuje da je pas uginuo od bolesti", navodi izvor UNE.

On dodaje da je PS Sokolac o svemu obavijestila Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu koje je ocijenilo da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela, tako da protiv R.A. neće biti pokretan krivični, ali ni prekršajni postupak.

Ipak sa cijelim slučajem je upoznata vetereniraska inspekcija, radi daljeg postupanja iz njihove nadležnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()