Po treći put obustavljen tender za bolnicu u Trebinju

Naime, 19. septembra u prostorijama ministarstva otvorene su tri ponude za projekat procijenjen na 128,5 miliona maraka

06.10.2022. 21:42
  • Podijeli:
trebinje_grad_foto_Grad_Trebinje-1665062616378.webp Foto: Grad Trebinje

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ne može da okonča tender za izgradnju bolnice u Trebinju, ni tri mjeseca nakon što je raspisan.

Naime, 19. septembra u prostorijama ministarstva otvorene su tri ponude za projekat procijenjen na 128,5 miliona maraka.

Međutim, istog dana ubrzo nakon okončane procedure, elektronskom poštom stigla je žalba, pa je postupak po treći put obustavljen.

Ko se žalio, u ministarstvu ne žele da otkriju. Poručuju da su žalbu proslijedili Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

"Ovaj organ nije u mogućnosti da pretpostavlja dalji tok postupka. Svakako, po okončanju postupka po žalbi, učesnici postupka nabavke, odnosno stranke u postupku pravne zaštite, biće blagovremeno obaviješteni o daljem toku postupka nabavke”, kazali su oni u svom šturom odgovoru.

Podsjećamo, "Aragosta invest" za gradnju i opremanje ove ustanove traži 114,9 miliona maraka, što je nepunih 15 miliona niže od procijenjene vrijednosti.

Drugu najnižu ponudu dala je kineska kompanija "Šandong" koja je angažovana na nekoliko projekata u Srpskoj,  a koja je ponudila 120,4 miliona maraka.

Najskuplja ponuda od 128,4 miliona KM stigla je od hercegovačkog privrednika Bratislava Pidžule, vlasnik preduzeća "Herc Gradnja" iz Bileće.

Izgradnja nove bolnice planirana je na lokalitetu u naselju Pridvorci, a imaće površinu od oko 17.000 metara kvadratnih, 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare, angio-salu, prenosi Capital.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()