Nevrijeme pogodilo Doboj: Jedan broj ulica poplavio

Obilne kišne padavine dovele su do toga da su neke od gradskih ulica pod vodom što je umnogome otežalo saobraćaj jer je automobilima kretanje usporeno

10.06.2023. 18:34
  • Podijeli:
doboj_polave_granicedoboja_info 1-6484a5e4dcdf5.webp Foto: Granice Doboja.info

Jaka kiša olujnog intenziteta pogodila je danas u poslijepodnevnim satima Doboj što je izazvalo plavljenje pojedinih gradskih ulica.

Na videosnimcima koji su objavljeni na Facebook stranici Granice Doboja vrijeme kakvo je trenutno u Doboju nazvano je "haotičnim".

Naime, obilne kišne padavine dovele su do toga da su neke od gradskih ulica pod vodom što je umnogome otežalo saobraćaj jer je automobilima kretanje usporeno.

Inače, veći dio Bosne i Hercegovine se već duže vrijeme suočava sa kišom, praćenom pljuskovima i grmaljavinom, čime dolazi do bujičnih poplava i plavljenja naselja, ulica i priobalnih djelova.
Proteklih dana je najteže bilo u Goraždu, Teočaku i Tesliću gdje su prve procijene štete ogromne, a za sanaciju će biti potrebne velike svote novce.

Također, Banjluka i Bihać su ove sedmice tako pretrpjele nevrijeme praćeno udarima groma i gradom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()