Kupci stanova u Novom Boriku: Gospodine Davidoviću, rješavajte više!

Ovom prilikom poručili su da se nadaju da će "Davidović shvatiti da je vrag odnio šalu i da će završiti radove".

07.04.2023. 13:36
  • Podijeli:
Novi_Borik_proetsti_foto_UNA6-642fff052c944.webp Foto: UNA

Nezadovoljni kupci stanova u zgradama D-8 i D-7 održali su danas proteste ispred kompanije “Ekvator”- Novi Borik, Banjaluka.

Razlozi za okupljanje i protest nezadovoljnih kupaca su, kako kažu "neviđena životna muka i agonija".

Ovom prilikom poručili su da se nadaju da će "Davidović shvatiti da je vrag odnio šalu i da će završiti radove".

"Gospodine Davidoviću, rješavajte više!", naglasili su.

Okupljeni poručuju da od borbe odustati neće, a ovaj, kako su ga oni nazvali, protest upozorenja, prvi je korak.

Podsjećamo, kupci su se ranije obratili medijima tražeći od firme „Ekvator“ i Đorđa Davidovića da završe radove na kupljenim stanovima.

Naime, oni kažu da se ni nakon toliko vremena i više puta probijenih rokova i neispunjenih obećanja o kraju izgradnje zgrade D-8 i početka gradnje zgrade D-7, to još uvijek nije desilo i zgrada D-8 nije niti blizu završetka gradnje iako je prvobitno trebala da se završi u maju 2018.g.

"Upravo suprotno, kako je vrijeme odmicalo i onako slabi i nedovoljni radovi na izgradnji zgrade D-8 su sve više posustajali, tako da već punih 6 mjeseci nema skoro nikakvih radova na zgradi D-8. O početku gradnje zgrade D-7 koja nije ni započeta iako su ljudi uplatili novac još prije 4-5 godina, iluzorno je i govoriti. Evidentno je da je novac koji smo uredno uplatili za gradnju naših stanova u zgradama D-8 i D-7 od strane Đorđa Davidovića potrošen u neke druge svrhe a što je potpuno nedopustivo i nosi sa sobom i adekvatnu zakonsku odgovornost ali samo u normalnim državama, što mi sigurno nismo", navode.

Nezadovoljni i ogorčeni svim navedenim, više puta su, kažu, od Đorđa Davidovića odlučno tražili da preduzme radikalne, vidne i suštinske mjere da se gradnja zgrade D-8 i D-7 nastavi masovnim i neprekidnim radovima jer se više puta do sada, kažu, desilo da se započeti radovi na zgradi D-8 prekinu bukvalno i nakon nekoliko dana.

"Očajni, prije mjesec dana smo ga upozorili da ćemo zbog svega početkom aprila mjeseca organizovati javne proteste ispred njihove kancelarije u Novom Boriku i to u prisustvu medija. Do današnjeg dana Đorđe Davidović ništa nije preduzeo da intenzivira radove na našim zgradama te smo odlučili da se okupimo u petak 07.04. u Novom Boriku", kažu ogorčeni kupci nedovršenih stanova i dodaju:

"Zbog svega navedenog, mnogi od nas su dovedeni u veoma tešku životnu situaciju, prijeti nam trajni gubitak i stana i novca jer je sasvim očigledno da gosp. Davidović nema namjeru da završava naše zgrade".

Posebno ističu da su neki već umrli, a nisu dočekali svoje stanove.

"Neki su se u međuvremenu teško razboljeli, naša djeca su već završila škole planirajući najam stana Banjaluci a da porodice nisu vidjele svoje stanove od Ekvatora", navode i dodaju:

"Posebno nas brine što ovdje nije pitanje - kada će naši stanovi biti gotovi, već da li će uopšte, jer ponavljamo - naš novac je Davidović Đorđe lakonski potrošio u renoviranje svog hotela „Slavija“ (priznanje njegovog menadžera) umjesto u naše zgrade i sada očigledno nema novac da završi naše zgrade", navode u saopštenju.

Isto tako, posebno potenciraju i odgovornost Gradske uprave Banjaluka za ovu situaciju.

"Nikome nije jasno kako bilo ko može da gradi i useljava stambene zgrade bez potrebnih dozvola", zaključuju u svom obraćanju medijima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()