Kolovozi vlažni, povećana opasnost od odrona

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja

25.03.2023. 08:26
  • Podijeli:
put-vrijeme-pixabay-640999bb67704.webp Foto: Pixabay

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Na putevima na kojima se izvode radovi režim vožnje je izmijenjen i regulisan privremenom signalizacijom.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove savjetuju maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano jednom trakom, zbog radova na sanaciji klizišta.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice, zbog radova saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide.

Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja - LJubinje, dionica Podvrsnik - LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene u saobraćaju su i na putnim pravcima Prijedor - Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putu Stari Ugljevik - Glavičice.

U FBiH sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar u Donjoj Jablanici i Semizovac - Olovo na dionici Čevljanovići - Nišići, kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()