KDZ pregled u školama u KS trajao do iza ponoći: Nije ništa pronađeno

KDZ pregled je završen noćas u 1 sat, a proveden je u 65 objekata

29.03.2023. 10:03
  • Podijeli:
Sarajevo Skola Grbavica3_UNA-63a044dd8cbed.webp Foto: UNA

Ni u jednoj od škola u Kantonu Sarajevo koje su jučer na mail adrese dobile prijeteće poruke o postavljenim opasnim napravama u njihovom prostoru, nije pronađeno ništa od eksplozivnih ni drugih sredstava što bi eventualno moglo ugroziti sigurnost.

KDZ pregled je završen noćas u 1 sat, a proveden je u 65 objekata - 62 škole i tri fakultetske ustanove, kazala je Mersiha Novalić, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Pregled, dakle, nije obavljen samo u školama koje su dobile prijeteće dojave već i u drugim.

Više škola na području Kantona Sarajevo u utorak je e-mailom zaprimilo poruku o postavljenoj bombi, zbog čega su osoblje i učenici preventivno evakuirani i naređen kontradiverzioni pregled.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()