UNA saznaje: Predao se jedan od organizatora u predmetu "Storidž"

Predrag Petković, osumnjičeni za organizovani kriminal, trgovinu drogom i oružjem, nakon godinu dana bjekstva predao se Tužilaštvu BiH

03.10.2022. 12:12
  • Podijeli:
nastavak-storidza-srna.jpg

Bjegunac od pravosuđa BiH Predrag Petković, koji je označen kao jedan od glavnih osumnjičenih u predmetu "Storidž", predao se Tužilaštvu BiH, ekskluzivno saznaje UNA.

Petković je u pratnji advokata došao u zgradu Tužilaštva u Sarajevu i očekuje se da će tokom dana biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Petković je zajedno sa odbjeglim Milivojem Lovrenovićem i njegovim sinom Dušanom Lovrenovićem označen kao jedan od organizatora šverca marihuane i kokaina u predmetu "Storidž", koji je realizovanom raspakivanjem aplikacija "Sky" i "Anom". U bjekstvu se nalazio od kraja septembra prošle godine kada je uhapšeno više članova grupe, ali je on tada izbjegao hapšenje i do danas je bio nedostupan istražnim organima.

Grupa se tereti da su od 2019. godine kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim švercom droge i oružja, od čega su ostvarili veliki materijalnu korist. Na teret im se stavlja da su iz Albanije i Crne Gore nabavljali velike količine marihuane, koje su dopremali u BiH i skladištili na području Gradiške. Dio droge su preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj.

"Drogu i oružje prebacivali su preko granice najčešće kombijima i automobilima u kojima su namjenski ugrađivani ”štekovi” za njihovo skrivanje. Drogu su preuzimale njima poznate osobe u Zagrebu i Splitu, te Budimpešti, Štutgartu i Berlinu. Time su zarađivali velike količine novca, koji su kupovali nekretnine i skupocjena vozila - navodi se u dokumentima iz istrage.

Prema operativnim podacima oružje koje je ova grupa prodavala završavala je, između ostalog, u rukama zloglasne kriminalne bande Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Radilo se mahom o gasnim pištoljima koji su kupovani u Slovačkoj, a potom su prepravljani i prodavani kupcima u Njemačkoj, Holandiji i Srbiji.

Zanimljivo je i da je u pretresu jednog od osumnjičenih policija pronašla logo s likom Gavrila Principa, kakav je korišten za označavanje paketa kokaina koji se iz Južne Amerike krijumčari za kriminalce u Srbiji i BiH.

U akciji "Storidž 2" otkrivena je i laboratorija za uzgoj marihuane, oduzeto je oko 100.000 KM u kešu, oružje, te 11 skupocjenih automobila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()