Uhapšen zbog prijetnji ubistvom gradonačelniku Trebinja

G.A. na Facebooku napisao komentar u kojem je prijetio ubistvom Mirka Ćurića

03.02.2023. 09:48
  • Podijeli:
policija-muprs-una.jpg

Trebinjska policija uhapsila je G.A. iz tog grada zbog sumnje da je na društvenim mrežama prijetio smrću gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću!

Kako saznajemo G.A. je u komentaru, između ostalog, napisao na Ćurića treba ubiti i da ga neće "puno mučiti". Komentar je naknadno izbrisan.

U PU Trebinje navode da im je prijavljeno da je G.A. na Facebook stranici Herceg televizije, ispod teksta sa naslovom „Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ napisao komentar koji je kod oštećenog izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

"PU Trebinje je nakon prijave uhapsilo G.A. i izvršen je pretres stana koji koristi, kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: kućište računara nepoznate marke i dva mobilna telefona", navode u PU Trebinje.

O prijavi je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, te je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()