Uhapšen otac koji je kćerku držao kao roba

Osumnjičen za nasilje u porodici i zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica

28.03.2023. 19:04
  • Podijeli:
Uros Pasajlic foto MUP Srbije-64231dfa3b279.webp Foto: MUP Srbije

Uroš P. (38), za kojim je MUP raspisao potjeru zbog sumnje da je godinama držao kćerku (8) kao "roba" u stanu, u kadi, na Zvezdari, uhapšen je, piše Telegraf.

Po nalogu dežurnog zamjenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa PU za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan 48 časova osumnjičeni U.P., za kojim je raspisana potraga još od 24. marta, naveli su iz ovog tužilaštva.

Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo, U.P. se sumnjiči da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivična djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.

U roku od 48 časova osumnjičeni će iznijeti odbranu pred tužiocem, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo će obavijestiti javnost o daljem toku postupka.

On je, kako je Telegraf saznao, bio u zatvoru 2015. godine zbog nasilja u porodici.

"Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu je dana 29.5.2015. godine, donijela rješenje kojim je odredila pritvor protiv osumnjičenog Uroša Pašajlića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici. Pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na neispitane svjedoke", rečeno je iz Prvog osnovnog suda u Beogradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()