Ubijen Miroslav Milinković, sumnja se u obračun klanova!

Krajem prošle godine protiv Milinkovića podnesena prijava zbog sumnje da je po nalogu Radoja Zvicera i Darka Eleza podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil Ognjena Orašanina

07.06.2023. 19:56
  • Podijeli:
Ubisto Miroslav Milinkovic foto SRNA-6480d9b4c28fc.webp Foto: SRNA

U pucnjavi na Sokocu ubijen je Miroslav Milinković zvani Bato koji se u policijskim evidencijama dovodio u vezu sa "Kavačkim klanom".

Kako je potvrđeno za UnaWorld na Milinkovića je pucano u ulici Cara Lazara. U pucnjavi su učestvovala dva muškarca i to Stedan Delić koji je ranjen u razmjeni vatre s Milinkovićem i Saša Karadžić, koji je uhapšen. Inače, Karadžić važi za čovjeka koji je desna ruka odbjeglom Ognjenu Orašaninu zvanom Oras, koji je blizak sa "Škaljarskim klanom".

"Prvi operativni podaci ukazuju da se radi o sukobu između članova organizovanih kriminalnih grupa", kaže izvor blizak istrazi.

On navodi da je Milinković već prolazio kroz policijske evidencije, a MUP RS je krajem decembra prošle godine protiv njega podnio izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil "ford galaxy" koji je koristio Ognjen Orašanin zvani Oras, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica. Inače, to vozilo je najčešće koristio upravo Karadžić, koji je vozio Orašanina, a bomba je bila podmetnuta ispod suvozačevog sjedišta.

Prema izvještaju policije podmetanje bombe naručili su vođa "Kavačkog klana" Radoje Zvicer i Darko Elez.

"Izvještaj je podnesen protiv D.E., R.Z., M.M. i nepoznate osobe zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa pokušajem teškog ubistva, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Lica se sumnjiče da su u avgustu i septembru 2020. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da liše života lice O.O. iz Sokoca, na način da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje koristi navedeno lice postavili eksplozivnu napravu, u namjeri da ju aktiviraju u trenutku kada se u vozilu bude nalazio ovo lice", saopšteno je tada iz MUP-a RS.

Srećom bomba se nije aktivirala, jer je na vrijeme uočena i deaktivirana 17. oktobra 2020. godine.

Inače, Milinković je hapšen zajedno sa još pet osoba zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe koji su krali skupocjena vozila u Sarajevu, Doboju i Tuzli. Tada su izvršeni pretresi na 15 lokacija i pronađeno je sedam vozila za koja se sumnja da su ukradena u BiH i zemljama Evropske unije. Na meti automafijaša bila su uglavnom suv i krosover vozila japanskih proizvođača "nisan" i "tojota", a pronađen je i jedan "pežo 3008". Sumnja se da su nakon krađe vozila završavala u "štekovima" u Banjaluci. Neki od tih "štekova" policija je otkrila. Pojedina vozila su bila "ogoljena" do školjke i prodavana u dijelove, dok su druga bila spremna za dalju preprodaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()