U Trebinju uhapšen odbjegli policajac, osumnjičen za teško ubistvo u Priboju

Igor Avramović, za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva Ervina Ćelahmetovića, lociran i uhapšen u Trebinju

26.05.2023. 13:08
  • Podijeli:
hapšenje priboj mup srbije-647092c122826.webp Foto: MUP Srbija

Policijski službenici SIPA uhapsili su Igora Avramovića (28), pripadnika Interventne brigade policije u Beogradu osumnjičenog za ubistvo Ervina Ćelahmetovića (35) u Priboju!

Avramović, za kojim traga pravosuđe Srbije, danas je lociran i uhapšen na području Trebinja u akciji koji su sproveli SIPA i MUP Republike Srpske u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH i MUP-om Kantona Sarajevo.

"Na osnovu operativnih saznanja osumnjičeni je lociran i lišen slobode. Za Avramovićevm je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu crvenu potjernicu zbog sumnje da je 21. maja ove godine u Priboju izvršio krivično djelo teško ubistvo", saopštila je SIPA.

Hapšenje Igora Avramovića (Foto: MUP Srbije)

Podsjetimo, Avramović je osumnjičen da je u noći između subote i nedjelje tri puta šakom udario Ervina Ćelahmetovića, koji je usljed teških povreda preminuo u bolnici u Priboju.

Isti dan osumnjičeni je napustio Srbiju i krio se u BiH.

Kako saznaje UnaWorld dosadašnja istraga je pokazala da je Avramović na dan ubistva napustio Srbiju i došao u Rudo. Određeno vrijeme je boravio na području Sarajeva u iznajmljenom smještaju. SIPA je otkrila tu lokaciju, ali je Avramović u međuvremenu umakao.

Potraga je nastavljena i istražioci MUP-a RS su došli do informacije da se Avramović krije na području Trebinja. Istovremeno je utvrđeno da su Avramovićevi roditelji sinoć stigli u BiH i otputovali u Trebinje.

"Nije došlo do sastanka sa roditeljima, jer su i oni vjerovatno pretpostavljali da su pod policijskim nadzorom. Međutim, inspektori su krenuli da provjeravaju više privatnih smještaja. Ispostavilo se da je Avramović odsjeo u jednom od njih, gdje je brzom akcijom policije i uhapšen", rekao je izvor blizak istrazi.

  • Podijeli: