Teška sudbina: Stradali fudbaler u saobraćajnoj nesreći izgubio i brata!

Milovan Vuk Novaković je 2017. godine teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, dok je 2013. u slijetanju "audija 80" poginuo njegov brat Goran

15.06.2023. 16:16
  • Podijeli:
Milovan Vuk Novakovic foto FK Kozara-648b1c76572fb.webp Foto: FK Kozara/Facebook

Fudbaler iz Srpca Milovan Vuk Novaković (29), koji je rano jutros poginuo u sudaru s kamionom u Rovinama kod Gradiške, prije deset godina je u saobraćajnoj nesreći izgubio starijeg brata Gorana Novakovića!

Tridesetsedmogodišnji Goran život je izgubio u avgustu 2013. godine kada je automobilom "audi 80" sletio s puta u blizini svoje kuće u Sitnešima kod Srpca. S njim se tada vozio i brat Velibor koji je u nesreći lakše povrijeđen.

Tragedija je usljedila samo tri dana nakon što je Goran učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Ljubiša Č. koji je motociklom "Yamaha" udario u "peugeot" kojim je upravljao M.B., a u kome se vozio i Goran Novaković.

Crni niz saobraćajnih nesreća porodice Novaković nastavio se decembra 2017. godine. Milovan Vuk tada je jedva izvukao živu glavu kada se, kao suvozač, zatekao u automobilu "renault scenic" koji je u mjestu Dvorine kod Srpca sletio s puta i udario u betonski propust za vodu.

Nakon stravičnog udara automobil se prevrnuo na krov i poginuo je vozač Dobrivoje Marković (19) koji je ispao iz automobila. Milovan Vuk Novaković je u nesreći teško povrijeđen, dok je lakše povrede zadobio njegov brat Zoran Novaković, te Z.S. koji su bili putnici u vozilu.

Inače, Novaković je igrao fudbal za austrijski klub FC Judenburg. Po završetku sezone je došao u rodni kraj, da bi ga zadesila strašna sudbina. Tokom karijere Milovan Vuk je igrao za Zvijezdu 09, NK Orašje, Kozara Gradiška, Drina Zvornik, Krupa, a zadnje dvije godine je proveo u Austriji.

Brojni klubovi na društvenim mrežama opraštaju se od stradalog Milovana, izjavljujući saučešće njegovoj porodici.

"Prerano je ugašen još jedan mladi život. Vuk je bio veliki zaljubljenik u fudbal. Sportista, drug, ljudina. Jedan od najboljih fudbalera koje je Srbac iznjedrio", samo je jedan od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jutros u 5.50 časova na magistralnom putu Gradiška - Banjaluka. Novaković se vozio u "fiatu" kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, izgubio kontrolu i iznenada skrenuo u lijevu kolovoznu traku i podletio pod kamion "Daf". Od siline udara na mjestu je ostao mrtav, dok je njegov automobil u potpunosti smrskan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()