Sudski policajac ranio muškarca u Otesu prilikom provođenja službene radnje

Jedna osoba prevezena na KCUS

15.02.2023. 11:33
  • Podijeli:
policija_foto_MUPKS-63c31523853e9.webp Foto: MUP KS

U pucnjavi koja se desila jutros u naselju Otes u sarajevskoj Općini Ilidža povrijeđena je jedna osoba, a kako su objavili iz Sudske policije FBiH, njihov službenik upotrijebio je vatreno oružje.

“Danas oko 8.30 sati na području općine Ilidža službenici Centra sudske policije u KS su postupali po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 K 961772 22 IKS od 06.02.2023. godine kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog B.S. sa adrese stanovanja, a koje je od ranije poznato pravosudnim i policijskim organima, radi izdržavanja kazne zatvora, kojom prilikom je od strane službenika Sudske policije u Federaciji BiH došlo do upotrebe vatrenog oružja”, objavili su iz Sudske policije u Federaciji BiH.

Dodaju da je o ovom događaju Sudska policija u Federaciji BiH odmah obavijestila nadležnu policijsku upravu i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, koji su na mjestu događaja i vrše uviđajne radnje.

Portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić za UNU je potvrdila da je jedna muška osoba prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći.

“Još uvijek nemamo informacije o stepenu povreda”, dodala je Novalić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()