Split pod opsadnim stanjem: Traži se Ivan Božić

Policija apelira na građane da dojave ako uoče napadača na mladog policajca, ali da mu ne prilaze

Autor: UNA HR
30.11.2022. 18:38
  • Podijeli:
Split_Ivan Božić_policija traga za njim_MUP-63878d5d9c60d.webp Foto: MUP

PU Splitsko-dalmatinska u objavila je u popodnevnim satima u srijedu da za brutalni napad vozilom na policajca sumnjiče 29-godišnjeg Ivana Božića

Zbog potrage za napadačem Split je pod opsadnim stanjem, a navodno je blokirana i cesta prema Solinu. 

Slobodna Dalmacija javlja da je Božić navodno viđen u krugu bolnice. 

‘Traži se Ivan Božić, rođen 1993. Molimo građane ukoliko uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192", objavila je policija.

U međuvremenu, pronađen je automobil Golf kojim je u noći pregažen 20-godišnji policajac koji je Božića htio zaustaviti u sklopu rutinske provjere. 

Mladi policijski pripravnik u napadu je zadobio ozljede opasne po život, no navodno je pri svijesti i sjeća se cijelog događaja. 

Građani navode da u krugu KBC-a Split ima puno obične i specijalne policije.

Teško ubojstvo u pokušaju

Nalet automobilom ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dalmatinski portal piše da su vježbenik i njegov mentor sinoć bili u redovnoj kontroli prometa u Ulici Domovinskog rata. 

Bili su kod zaustavljenog BMW-a kada je vježbenik primijetio kako niz ulicu netko krivuda automobilom. 

Zamahao je svjetlećom palicom sa znakom "STOP policija" kako bi dao znak vozaču da zaustavi vozilo, no ovaj je nastavio s vožnjom. Udario je mladog policajaca prednjim dijelom Golfa i odbacio ga 12 metara na autobusno stajalište i parkirani policijski kombi.

Vozač Golfa napustio je mjesto nesreće bez osvrtanja. 

Mladom policajcu polomljeno je šest rebara, a nanesene su mu i brojne druge ozljede, navodi portal.

 

 

 

 

 

 


 


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()