Sarajevo: Mušakrac lupao po autobusu i napao vozača

Incident u autobusu Centrotransa na realciji Baščaršija - Hrasnica

06.02.2023. 09:51
  • Podijeli:
centrotrans_centreotrans 1-63e0bb198ec2e.webp Foto: Centrotrans

U sarajevskom naselju Alipašino Polje jutros je intervenirala patrola PU Novi Grad, nakon što je nepoznati muškarac lupao po autobusu "Centrotransa" koji vozi na relaciji Hrasnica - Baščaršija, a nakon toga se verbalno sukobio sa vozačem.

Do incidenta je došlo nešto poslije 8 sati.

Prema kazivanju putnika koji su se u vrijeme incidenta zatekli na mjestu događaja, nakon što je autobus primio putnike na stanici i vozač zatvorio vrata te se krenuo uključiti u saobraćaj, odjednom je nepoznati muškarac počeo snažno udarati po srednjim vratima, piše Faktor.

Vozač je ustao da vidi šta se dešava, a kada je muškarac pokušao ući u autobus nije mu to dozvolio. Došlo do prepirke između muškarca i vozača, a nakon što je muškarac fotografirao vozača, on je zatražio asistenciju policije.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli policajci, koji su uzeli izjave od obojice muškaraca, kao i od putnika iz autobusa.

Nakon što su putnici potvrdili navode vozača, policajci su muškarcu koji je lupao po autobusu, a koji je prihvatio odgovornost, napisali prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()