Sankcionisan 51 pijani vozač, jedan "naduvao" 3,06

PU Banjaluka tokom vikenda isključila iz saobraćaja 51 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

28.11.2022. 10:23
  • Podijeli:
policija kontrola saobracaj foto MUP RS-1667383338677.webp Foto: MUP RS

Tokom vikenda banjalučka policija isključila je iz saobraćaja 51 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Osam vozača je uhapšeno i zadržano na triježnjenju jer su "naduvali" preko 1,5 g/kg, a najviše je izmjereno kod M.B. iz Banjaluke koji je alkotest "zakucao" na 3,06 g/kg.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je kontrolisano ukupno 86 vozača.

"Od toga 26 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 15 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a osam vozača je zadržano do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg", saopšteno je iz PU Banjaluka.

U policiji apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

"Vožnja pod uticajem alkohola je opasna i pozivamo vozače da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju", navode u PU Banjaluka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()