Prodan pao na poligrafu, ali je pušten na slobodu!

U nedostatku dokaza osumnjičeni pušten na slobodu, vjeruje se da će vještačenje tragova s mjesta zločina dovesti do izvršioca

26.03.2023. 16:54
  • Podijeli:
policija mup rs foto Drazan Pozderovic-1667553196035.webp Foto: Dražan Pozderović

Bojan Prodan iz Višegrada, koji je uhapšen preksinoć zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa razbojništvom nad supružnicima Ajšom i Fadilom Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada tokom ispitivanja u policiji je pao na polifgrafu, saznaje UNAworld.

Međutim, i pored te činjenice Prodan je uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštvo u Istočnom Sarajevu pušten da se brani sa slobode. Ipak istraga protiv njega se nastavlja.

"Iako nije prošao poligraf Prodan je tokom saslušanja u policiji negirao napad na Memiševiće. Budući da se poligraf se ne smatra dokazom pred sudom, tužilaštvo nije tražilo njegovo zadržavanje, jer u ovoj fazi istrage ne postoje materijalni dokazi koji ga direktno dovode u vezu sa razbojništvom", kaže za UNA portal izvor blizak istrazi.

Ipak, on kaže da Prodan ostaje osumnjičeni za ovo djelo.

"Istraga se nastavlja, a tokom uviđaja prikupljeni su razni dokazi koji bi mogli dovesti do otkrivanja identiteta izvršioca. Riječ je, prije svega, o biološkim tragovima koji su poslati na vještačenje i čekaće se njihovi rezultati", ističe sagovornik UNA portala.

On navodi da u dosadašnjoj istrazi sve ukazuje da je napad na Memiće počinjen iz koristoljublja, jer im je iz kuće ukradeno oko 7.000 KM, a i razbojnik ih je tukao tražeći novac. Isti izvor podsjeća i da su Memiševići nedavno prodali kravu, što je vjerovatno dozanao i sam počinilac ili više njih.

Podsjetimo, Fadil i Ajša Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada brutalno su pretučeni, od strane nepoznatog počinioca ili više njih. Napad se dogodio u noći između četvrtka i petka, a policiji je prijavljen tek 24 sata kasnije. Prema informacijama iz policije razbojnici su pretukli supružnike, koje su vezali selotejp trakom, a potom su ispreturali kuću i odnijeli oko 7.000 KM.

  • Podijeli: