Potvrđeno pisanje UNE: Mercedes izvezli iz garaže u ruke policije!

Milan Ćoso iz Banjaluke i Aleksandar Marić alijas Leon Tadić iz Pelagićeva uhvaćeni "na djelu"

09.03.2023. 11:17
  • Podijeli:
mercedes foto MUP RS-6409b2304b50b.webp Foto: MUP RS

Milan Ćoso iz Banjaluke i Aleksandar Marić alijas Leon Tadić iz Pelagićeva uhapšeni su zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krađom Mercedesa, vrijednog oko 300.000 evra, koji je u februaru ukraden u Zagrebu!

Kako saznaje UNAworld Ćoso i Marić su uhapšeni u trenutku kada su iz garaže jedne privatne firme iz Laktaša, izvezli Mercedesa kojeg preko Interpola potražuje Hrvatska.

"Ćoso i Marić su sinoć došli do garaže u kojoj je automobil bio sakriven. Na vozilo su stavili nepripadajuće registarske oznake, a onda su sjeli u Mercedesa. Izvezli su ga iz garaže i tada je usljedila racija u kojoj su uhapšeni", kaže izvor blizak istrazi, dodajući da dosadašnja istraga ukazuje da je vozilo u BiH dovezeno mimo graničnog prelaza na području Hercegovine.

O hapšenju se oglasio i MUP RS navodeći da su akciju izveli istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji sa PU Banjaluka.

"Policijski službenici pronašli su u Boškovićima kod Laktaša skupocjeni Mercedes-benz, tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti preko 200.000 evra, koji je u periodu od 11. do 21. februara nepoznato lice ili više njih ukralo na području Zagreba", rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da je UOTK MUP-a RS putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

"Intezivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznatog lica lica ili više njih ukradeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši", navodi Miljanović.

Ona kaže da je sinoć oko 21 časova u Boškovića izvršen pretres navedenih lokacija.

"Uhapšeni su M.Ć. i A.M., a osim ukradenog Mercedesa privremeno je oduzet i BMW X5", rekla je Miljanović.

Ona kaže da je u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa, te da se aktivnosti preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()