Policija se oglasila o drami u Rudom: Vlasnik klaonice uhapšen zbog zatvaranja sudskih policajaca

Vule Arsić uhapšen zbog protivpravnog lišenja slobode i napada na službene osobe

16.06.2023. 11:44
  • Podijeli:
Rudo drama ograda 3-648c31473a6cc.webp Foto: Ustupljena fotografija

Vule Arsić iz Rudog, jedan od vlasnika klaonice i mesare, uhapšen je jutros zbog sumnje da je objektu firme zatvorio dvojicu sudskih policajaca koji su, po naredbi Osnovnog suda u Višegradu, došli da ga sprovedu na zakazano ročište, saznaje Una.

Kao što smo već objavili Arsić je izazvao pravu dramu na imanju, kada je u krugu firme zatvorio sudske policajce navodeći da se u ogradi objekta nalazi struja. Potom je pobjegao i odazvao se na sud u Višegradu gdje je i uhapšen.

Policajci se i dalje nalaze u krugu firme, ali nisu ugroženi. Nezvanično saznajemo da se čeka dolazak električara, kako bi provjerili da li u zaključanoj ogradi zaista ima napona. U krugu firme se nalazi i nekolicina radnika koji sve nijemo posmatraju.

O svemu se oglasila i PU Foča navodeći da je V.A. uhapšen oko 10.230 časova ispred Osnovnog suda u Višegradu zbog sumnje da je počinio krivična djela protivpravno lišenje slobode i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Službeno vozilo sudske policije u krugu firme osumnjičenog (Ustupljena fotografija)

"U 8.20 časova dežurna služba PU Foča obaviještena je da su dva lica protivpravno lišena slobode od strane V.A. koji ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, opština Rudo, dok je u ogradi objekta puštena struja čime su sprečeni da izađu iz objekta. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici", rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Ona kaže da su o događaju obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pod čijim se nadzorom preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela protivpravno lišenje slobode i spečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Ograda koja se navodno nalazi pod naponom (Ustupljena fotografija)

Inače, Arsić se i ranije dovodio u vezu sa više krivičnih djela. Ovo mu nije prvi put da je nasrtao na službene osobe. U julu 2019. godine fizički je napao Republičkog inspektora za zaštitu od požara, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica zbog napada na službeno lice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()