Pijan izazvao tragediju, osuđen na tri godine zatvora

Dalibor Petrović iz Doboja osuđen na tri godine zatvora jer je sa 1,98 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Pavle Nikolić

29.11.2022. 13:33
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Okružni sud u Doboju osudio je Dalibora Petrovića (44) iz tog grada na tri godine zatvora, jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač Pavle Nikolić (32), a povrijeđeni su putnici Alen S.(46) i Dalibor M. (47).

Petrović je oglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja. Osim kazne zatvora sud mu je, kao sporednu kaznu, oduzeo vozačka dozvola na period od dvije godine, s tim da se vrijeme provedeno iza rešetaka u to neće računati.

Kobna nesreća dogodila se u septembru prošle godine na magistralnom putu M1 - 105 u mjestu Božinci Donji kod Doboja kada je došlo do slijetanja automobila "škoda", kojom je upravljao Petrović.

U presudi se navodi da je Petrović vozio pijan sa 1,98 promila alkohola u krvi.

"Iako usljed stanja srednjeg pijanstva nij bio sposoban za upravljanje vozilom i svjestan da takvom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi, Petrovi ćje pristao na nastupanje takve posljedice", navodi se u presudi.

Pojašnjava se da je Petrović dolaskom u Božince Donje propustio da drži automobil što bliže desnoj ivici kolovoza, usljed čega je sletio sa kolovoza u desnu stranu puta. "Bočnim dijelom je udario u zemljište nakon čega se nekoliko puta prevrnuo i zaustavio na točkovima. Usljed prevrtanja suvozač Pavle Nikolić je ispao iz vozila na zemljište i stradao je usljed unutrašnjeg iskrvarenje u trbušnu duplju iz traumatskog rascjepa jetre", navodi se u presudi.

Osim njih dvojice u vozilu su se nalazili još i Dalibor M. i Alen S., koji je zadobio lakše povrede.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()