Odbjegli Paljanin se predao policiji, određen mu pritvor

Strahinja Pandurević osumnjičen za pucnjavu u kafiću "Red & White kafanica" na Palama

06.10.2022. 12:03
  • Podijeli:
akcija-golub-hapsenje-mup-rs-06.jpg

Osnovni sud u Sokocu odredio je jednomjesečni pritvor Strahinji Pandureviću iz Pala osumnjičenom da je tokom tuče u kafiću "Red & White Kafanica" iz pištolja pucao u plafon.

Pucnjava se dogodila 18. septembra ove godine. Osim Pandurevića u incidentu je učestvovao i Tomislav Petrović zvani Tomo, koji je uhapšen, dok je Pandurević pobjegao. Policija je danima za njim tragala, da bi se u utorak sam javio u PS Pale, nakon čega je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

U OJT Istočno Sarajevo navode da protiv Pandurevića vode istragu zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, odnosno nezakonito posjedovanje pištolja, te izazivanje opšte opasnosti. Nakon ispitivanja predložen mu je jednomjesečni pritvor, što je Osnovni sud u Sokocu i prihvatio.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osmnjičenog, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke ili ometati postupak sakrivanjem ili uništavanjem dokaza i tragova važnih za dalji postupak", navode u OJT Istočno Sarajevo.

Dodaju da se Pandurević tereti da je 18. septembra oko 23 časa pucao u kafe baru "Red & White Kafanica".

"Osumnjičeni je izvadio pištolj nepoznate marke, za koji nema oružni list, podigao ga iznad glave i ispalio jedan hitac u plafon, izazivajući opasnost za život ljudi", navode u tužilaštvu.

Podsjetimo, isto veče policija je zbog tuče u kafiću i napada na policajca uhapsila Tomislava Petrovića, ali i Mladena Samardžiju, koji se nalazi na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca u Evropi. Iako je poslije hapšenja utvrđeno da ga međunarodnom potjernicom potražuje Slovenija zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom Pandurević je pušten na slobodu budući da ga od izručenja štiti državljanstvo BiH. Međutim, od njega je privremeno oduzet automobil "BMW X5", kao i 58.400 evra u kešu, a još se istražuje čemu je novac bio namijenjen.

Osim njih uhapšene su još dvije osobe od kojih je privremeno oduzet automobil "Polo".

I Petroviću je nakon hapšenja određen jednomjesečni pritvor, ali je pušten na slobodu prije isteka te mjere. On se tereti da je u kafiću za vrat uhvatio R.G. i glavom ga udario u čelo. Po izlasku iz kafane Petrović je nasrnuo i na policajca K.Đ. kojeg je krenuo daviti, a zatim ga šakom udario u lice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()