Pustošio kuće i stanove: Odbjegli lopov pričinio štetu od 160.000 KM

U okviru akcije "Silver" policija podnijela prijavu protiv D.R. državljanina Srbije, zbog čak 34 krivična djela

28.03.2023. 14:39
  • Podijeli:
ukradeni nakit foto PU Banjaluka-6422df3ecb860.webp Foto: PU Banjaluka

Banjalučka policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv D.R., državljanina Srbije za kojim se traga već mjesec dana, zbog sumnje da je počinio čak 34 teške krađe, mahom provale u kuće i stanove, u kojima je ukrao predmete u vrijednosti od oko 160.000 KM.

U PU Banjaluka navode da je D.R. identifikovan u okviru akcije "Silver".

"Tužilaštvu je podnesen izvještaj zbog sumnje da je D.R. počinio 34 teške krađe", rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Ona kaže da su operativnim radom policijski službenici došli do do saznanja da se D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem više teških krađa, izvršenih u Banjaluci od 1. januara do 5. marta ove godine.

"D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilo ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Grada Banjaluka, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM", rekla je Stojanović.

Ona kaže da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i automobila "opel", koji je D.R. koristio.

"Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela. Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica D.R., koje se nalazi u bjekstvu", rekla je Stojanović.

U potragu za D.R. ranije su bile uključene velike snage policije, a čak je podizan i helikopter. Prema nezvaničnim informacijama D.R. je početkom marta lociran na području Čelinca, ali je tada umakao u šumu. Od tada mu se izgubio svaki trag. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()