Nakon škola, dojava o bombi i u Općinskom sudu u Sarajevu

Zgrada evakuisana, te se vrši KDZ pregled

28.03.2023. 11:37
  • Podijeli:
kantonalni_sud_sarajevo_kantonalni sud Sarajevo 1-63c5610b29e60.webp Foto: Kantonalni sud Sarajevo

Svega nekoliko sati nakon što je MUP KS zaprimio prijave da je u nekoliko škola postavljena bomba, istu prijavu su dobili i od Općinskog suda u Sarajevu.

Naime, kako je rečeno u MUP-u KS, dojava je stigla oko 10 sati, a zgrada suda je evakuisana, te se vrši KDZ pregled.

Podsjećamo, policija Kantona Sarajevo dobila je informaciju da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi.

“U nekoliko škola u Sarajevu pristigao je e-mail prijetećeg sadržaja. U vezi s tim, poduzete su neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, više informacija bit će naknadno poznato", kazala je za UNU ranije portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()