Izbo je nožem i ugušio truleksom: Zoriću 27 godina zatvora!

Žarko Zorić nakon priznanja krivice osuđen za teško ubistvo svoje djevojke Nede Milojević i izazivanje opšte opasnosti

30.06.2023. 11:48
  • Podijeli:
zarko zoric foto Facebook-63cea76a0652d.webp Foto: Facebook

Okružni sud u Prijedoru osudio je Žarka Zorića (39) na jedinstvenu kaznu od 27 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44) koju je više puta izbo nožem, a potom joj u grlo ugurao truleks usljed čega se ugušila. U namjeri da prikrije zločin zapalio je njen stan i izazvao požar u zgradi.

Presuda je izrečena nakon što je Zorić na glavnom pretresu priznao krivicu i odrekao se prava na suđenje. Oglašen je krivim za teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti, budući da je otvorenim plamenom zapalio stan žrtve. Požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio je međuspratnu konstrukciju, usljed čega je došlo do urušavanja dijela konstrukcije stana koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Zločin je počinjen 20. januara ove godine oko devet časova ujutro u stanu Milojevićeve, na prvom spratu zgrade u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru. Prema optužnici Zorić je nakon verbalnog sukoba fizički napao Milojevićevu, s kojom je živio u stanu.

"U namjeri da je liši života uzeo je kuhinjski nož i više puta nožem ubo oštećenu, koja se pokušala zaštititi rukama, u predjelu glave, vrata i ruku. Nanio joj je ubodne i rezne rane u predjelu potiljka, desnog obraza, donjeg dijela vrata, kažiprsta i srednjeg prsta desne šake", navodi se u optužnici.

Mjesto zločina (Foto: Vatrogasci Prijedor)

Pojašnjava se da je Milojevićeva usljed tih povreda pala na ležaj u kuhinji.

"Dok je žrtva ležala, dajući znake života i trpeći intezivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u namjeri da je liši života i spriječi da eventualno pozove pomoć, optuženi je uzeo truleks krpu i istu ugurao žrtvi u grlo, svjestan činjenice da će oštećena na ovaj način trpiti bolove i patnje, što je dovelo do nasilnog mehaničkog ugušenja oštećene i smrtnog ishoda, nastalog kao posljedica začepljenja grkljanja i ždrijela truleksom, potpomognut oštećenjem vratnog dijela kičmene moždine", navodi se optužnici.

Dodaje se da je Zorić nakon toga prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela, svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao.

"Nakon toga je napustio stan i otišao u Komunalno preduzeće u kojem je zaposlen, a zatim u kafe bar "Boler" gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću. Po njegovom izlasku iz stana požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju, usljed čijeg sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije u stanu koji se nalazi u prizemlju zgrade i iz kojeg je vlasnica neposredno prije toga izašla, dok je širenje požara na ostatak stambene zgrade spriječen blagovremenom reakcijom pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora", navodi se u optužnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()