Invalida oborio iz kolica i pretukao šakama i nogama

Potvrđena optužnica protiv Nermina Mušića zbog nanošenje teških tjelesnih povreda invalidu Samidu Bačiću

21.03.2023. 13:42
  • Podijeli:
invalid invalidska kolica foto Pixabay-6419a54db3d02.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Osnovni sud u Kozarskoj Dubici potvrdio je optužnicu protiv Nermina Musića kojom se tereti za teško premlaćivanje invalida Samida Bačića kome je oborio invalidska kolica, a potom ga tukao šakama i nogama, nanijevši mu teške povrede glave.

Brutalni napad dogodio se 17. oktobra 2020. godine ispred kuće u Unskoj ulici u Kozarskoj Dubici. Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru koje Musića tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda.

U optužnici se navodi da je Musić u vrijeme napada bio u alkoholisanom stanju sa koncentracijom od 1,36 g/kg alkohola u krvi.

"Nakon što je na njegov račun uputio više psovki i uvredljivih riječi optuženi je nogom udario invalidska kolica kojima se Bačić kretao. Kolica su pala na asflat, a Bačić je ispao iz njih. Optuženi je nakon toga kolica bacio na travu, a Bačića je nastavio udarati nogama i šakama u predjelu glave i tijela", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Bačić u napadu zadobio krvni podliv lica i tjemenoslijepoočnog predjela glave, praćenog pojavom krvi ispod moždane ovojnice i u bočnim moždanim komorama. Sve poredo skupno predstavljaju, kako se navodi, tešku tjelesnu povredu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()