Hapšenja u Sarajevu, pretresene firme Unis i Bioorganic

Zloupotreba položaja ili ovlaštenja

28.11.2022. 21:32
  • Podijeli:
hapšenje pixabay-1664465598167.webp Foto: Pixabay

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su izvršili pretres prostorija sarajevskih preduzeća "Unis" i "Bioorganik" i uhapsili lica čiji su inicijali B.G. (72) i K.T. (63) iz tog grada zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Prilikom pretresa, prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, pronađeni su i privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv više pravnih i fizičkih lica, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičena B.G. je predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K.T. u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode kantonalnog MUP-a.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()