Haos u Sarajevu: Pucao iz pištolja, pa nasrnuo na policajca!

Poslije drame uhapšen 24-godišnjak

13.02.2023. 16:23
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

Dvadesetčetverogodišnji A. M. napravio je haos u nedjelju prije nego što su ga prethodno savladali sarajevski policajci.

Sve je počelo jučer u 14.30 sati na lokalitetu Nahorevska brda u centru Sarajeva, gdje je Sarajlija ispalio hitac iz vatrenog oružja.

Na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je kod 24-godišnjaka pronašla pištolj CZ, kalibra 9 milimetara, sa okvirom i 15 metaka istog kalibra, za koji nije posjedovao odobrenje nadležnog organa.

Osim oružja, kod njega je pronađena marihuana i drobilica. Međutim, tu nije bio kraj drami.

Tokom transporta iz službenih prostorija, A. M. je razbio stakleni portal, te fizički napao policajca kojem je nanio lakše povrede konstatovane od ljekara u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Tako se Sarajlija, osim za izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i posjedovanje i omogućavanje uživanja droga, sumnjiči i za krivična djela oštećenje tuđe stvari i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnost.

A. M., koji je uhapšen u 17 sati, predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Policajci izvšili uviđajne radnje na mjestu događaja, te nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim", sapćeno je iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()