Haos u Banjaluci: Napadnuti aktivisti "bh. Povorke ponosa"?

"Troje je povrijeđeno ostali smo u policijskoj stanici", pojasnila je Isović

18.03.2023. 20:11
  • Podijeli:
Banjaluka_povorka_napad_foto_Buka-64160a33d067c.webp Foto: Buka

Organizacioni odbor Bh. povorke ponosa je upravo napadnut fizicki od strane desetine huligana u Banjaluci, napisal je na svom Facebook profilu Melani Isović, članica organizacionog odbora.  

"Troje je povrijeđeno ostali smo u policijskoj stanici", pojasnila je.

Prema šturim informacijama s terena među povrijeđenima je i novinarka Vanja Stokić koja se također nalazi u prostorijama Hitne pomoći.

Napadači su navodno imali kapuljače, maske, nisu imali obilježja, ali aktivisti smatraju da su to bili navijači.

Do objavljivanja ovog teksta iz policije nisu reagirali na navode aktivista. 

Podjsetimo policija je jutros zabranila ranije najavljeni skup “BH Povorke ponosa” koja je planirala projekciju filma “Pride” diskusiju o pravima i slobodama i žurku u DKC Incel. Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost.

Protekle večeri grupa huligana je defilovala ulicama centra Banjaluke uzvikujući parole “Ubi pedera”, a centar grada je osvanuo oblijepljen fotografijama sa prekriženim zastavama duginih boja na stubovima javne rasvjete i saobraćajne signalizacije.

Policija je zabranila skup u okviru “Povorke ponosa” u Banjaluci.

Povodom napada oglasio se i OSCE u BiH. 

"OSCE BiH najoštrije osuđuje večerašnji nasilni napad na novinare i aktiviste u Banjaluci. Svaki pojedinac ima pravo da živi slobodno i sigurno bez straha od nasilja ili diskriminacije", poručili su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()