Haos na Palama: Tuča, pucnjava, bjekstvo, napad na policiju... (Video)

Četiri osobe su uhapšene, oduzeta su dva vozila i 58.400 evra

20.09.2022. 12:27
  • Podijeli:
oduzeta vozila-1663669216733.webp Foto: UNA

Tomislav Petrović zvani Tomo iz Pala, Aleksandar Đurđević iz Srpca, Edvin Torić iz Bihaća i državljanin Slovenije Mladen Samardžija uhapšeni su, a traga se za Paljaninom Strahinjom Pandurevićem zbog više krivičnih djela, među kojima su pucnjava, tuča i napad na policiju.

U sklopu akcije privremeno je oduzeto 58.400 evra, automobili "Polo" i "BMW X5", vatreno oružje i manja količina droge.

U PU Istočno Sarajevo navode da se Petrović i Pandurević, koji su poznati kao višestruki prestupnici, terete da su preksinoć oko 23 časa napali i pretukli R.G. iz Pala u jednom ugostiteljskom objektu. Nakon napada Pandurević je iz pišotlja pucao u plafon objekta, dok se Petrović tereti i da je fizički napao policajca koji je bio u intervenciji.

"Nakon toga više osoba se automobila "Polo" i "BMW X5", kojima su upravljali E.T. i S.M. udaljavaju s lica mjesta u nepoznatom pravcom. S njima u vozilu se nalazio i A.Đ. Brzom intervencijom policije oni su pronađeni i zaustavljeni u Palama. U pretresu "Pola", kojim je upravljao E.T. pronađen je revolver i pet metaka kalibra 38 specijal, dok u vozilu „BMW“, kojim je upravljao S.M. pronađeno 58.400 evra i četiri mobilna telefona", navode u PU Istočno Sarajevo.

Pojašnjavaju da je operativnim radom policija došla do saznanja da su osumnjičeni koristili apartman u jednom hotelu na Jahorini, koji je pretresen.

"U apartmanu je zatečen državljanin Slovenije A.B. kod koga su pronađene i oduzete dvije pvc kesice sa sadržajem marihuane i dva mobilna telefona i prekršajno je sankcionisan", saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, te da je u toku dalja istraga kako bi se utvrdilo šta je dovelo do sukoba i od čega potiče oduzeti novac.

"Protiv T.P. će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima tjelesna povreda i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, protiv S.P. izazivanje opšte opasnosti, tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za isto djelo biće prijavljen E.T., dok će protiv M.S.i A.Đ. biti dostavljen izvještaj zbog pomaganja u navedenim krivičnim djelima", saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni se nalaze na kriminalističkoj obradi i jedan po jedan se predaju u nadležnost tužilaštva, dok je i dalje u toku potraga za Pandurevićem.

Većina uhapšenih policiji su poznati kao višestruki prestupnici, koji su i ranije prijavljivani za više krivičnih djela. Petrović i Pandurević dovodili su se u vezu sa laboratorijom za uzgoj marihuane koja je ranije pronađena u Istočnom Sarajevo, sa gotovo četiri kamiona opreme koja se koriste u tu svrhu.

Petrović je ranije hapšen zbog aktiviranja dvije bombe, pri čemu je jedna osoba ranjena. Pandurević je privođen zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti. Njegova porodica je tada saopštila da je tokom ispitivanja u policiji pretučen zbog čega su ljekari morali da mu odstrane slezenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()