Dragičević: Sve je korumpirano, niko od nas živ neće dočekati pravdu

"Institucije BiH i institucije u RS za mene od danas ne postoje"

02.03.2023. 13:33
  • Podijeli:
davor-dragicevic-una-63e0dcc8007d0.webp Foto: UNA

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čiji slučaj ubistva nije riješen ni nakon pet godina, danas je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje će biti održan sastanak s postupajućom tužiteljkom u ovom predmetu, a nakon pretresa u Banjaluci, tačnije kuće porodice Rađen.

Ogorčeni otac ističe da za njega više ne postoje institucije te da su svi tokom ovih pet godina dobijali konstantna poniženja, a njihov sin nije dobio pravdu, piše N1info.

"Ne mogu dozvoliti da se svjedoci ispituju u PU u Banjaluci, MUP-u gdje su ljude tukli i maltretirali 2018. godine. Da pripadnici MUP-a koji su učestvovali učestvovali u otmici, mučenju i ubistvu budu prisutni na navodnom pretresu kuće Đorđa Rađena tražeći DNK. I otkud pravo advokatu da bude tu. Ifet Feraget je od samog početka tražio da se prostorije MUP-a vještače, drugo Dacia Duster kojom je izvršena otmica. Treća stavka – Novo groblje gdje je bilo tijelo – zašto se nije vještačilo, uzeli videonadzori da se vidi ko je podmetnuo stvari kod Davida prije obdukcije jer se provalna krađa nije desila", rekao je Dragičević.

Poručio da neće čekati još 10-20 godina da se riješi slučaj njegovog sina, jer postoji previše dokaza.

"Neće od nas niko živ dočekati pravdu dok je ovakvog stanja, dok su ovakvi tužioci i sudije. Ovo je sve korumpirano. Iza ubistva moga sina stoji režim RS. Pitat ću danas Ozrenku je li ikada bila na Crkvenoj ili Banjaluci ili iz udobne fotelje istražuje ubistvo? Ovo je smrt vladavine prava u BiH. Institucije BiH i institucije u RS za mene od danas ne postoje. Ako su Dženan Memić i David Dragičević prioriteti kako kažu, šta da očekuju drugi građani", dodao je.

"Imamo previše strpljenja za ovu hobotnicu koja uništava naše živote već 30 godina"

Advokat Ifet Feraget istakao je kako je "ovo potpuni sunovrat vladavine prava".

"Ubistvo se tretira na način, prema standardima Evropskog suda, da se Banjaluka i Sarajevo blokiraju, izuzme hiljade videozapisa, osumnjičeni odmah pohapse uključujući i korumpirane policijske službenika MUP-a KS i MUP-a RS, FUP-a, tužioce tužilaštava Banjaluka i KS, ali ja ko profesionalac nemam drugo rješenje nego nastaviti borbu u okviru onoga što sistem pruža. U potpunosti razumijem ogorčenje Davora. Otkud advokat na licu mjesta, ko ga je obavijestio? Pretres se vrši pred dva punoljetna svjedoka, ali ako neko nije osumnjičen nema potrebe da advokat bude prisutan niti daje ovakve izjave", rekao je Feraget.

U Sudu BiH u toku je i iznošenje žalbi u predmetu “Dženan Memić”, a Feraget se nada da će prvostepena presuda biti ukinuta.

"Mislim da svi zajedno imamo previše strpljenja za ovu hobotnicu koja uništava naše živote već 30 godina", poručio je Feraget.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()