Detalji tragedije u Prijedoru: Nakon preticanja motori se direktno sudarili

Nakon preticanja vozila došlo je do direktnog sudara dva motocikla pri čemu je poginuo A.L., dok se A.N. bori za život

29.10.2022. 11:36
  • Podijeli:
sudar motora foto prijedordanas.com-1667036148077.webp Foto: prijedordanas.com

Prijedor je sinoć pogodila velika tragedija u kojoj je poginuo 18-godišnji A.L., dok se njegov vršnjak, maloljetni A.N. bori za život nakon saobraćajne nesreće u mjestu Tukovi!

Kako saznaje UNA uviđajem je utvrđeno da je A.L. stradao nakon što je došlo do direktnog sudara njegovog motora "Gilera" sa skuterom "Peugeot" kojim je upravljao A.N.

"Pri rezultati istrage ukazuju da su se tri motocikla kretala magistralnim putem prema Sanskom Mostu. Na jednom djelu puta krenuli su da pretiču vozilo ispred sebe kada je iz suprotnog pravca naišao četvrti motocikl, skuter "Peugeot". Navodno na skuteru nije bilo upaljeno svjetlo, pa ga ostali motociklisti nisu ni vidjeli. Došlo je do direktnog sudara "Peugeota" i "Gilere", a oba vozača su pala na asfalt", kaže dobro upućeni izvor portala UNAworld.

On dodaje da je nakon stravičnog sudara, doslovno "far u far", K.Č. naletio na točak jednog od dva motocikla pri čemu se njegov motor "Piaggio" zanio i K.Č. je pao, ali srećom bez teških posljedica.

Nakon nesreće A.N. je ukazana ljekarska pomoć i hitno je prebačen u UKC Republike Srpske u Banjaluci. Kako saznajemo njegovo stanje je dosta teško i bori se za život.

"Pacijent se nalazi na Klinici za anesteziju i intezivno liječenje. Nalazi se na mehaničkoj ventilaciju i sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne", navode u UKC RS.

Iz PU Prijedor ranije je potvrđeno da se nesreća dogodila u 22 časa.

"Uviđajem na licu mjesta, kojem je prisustvovao tužilac Okružnog Javnog tužilaštva Prijedor, utvrđeno je da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali A.L. iz Prijedora upravljajući motociklom marke "Gilera", K.Č. iz Prijedora upravljajući motociklom marke "Piaggo" i jedno maloljetno lice koje je upravljalo motociklom marke "Peugeot". U saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao A.L, dok je maloljetnik zadobio teške tjelesne povrede i trenutno se nalazi na UKC Banja Luka", navode u PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban apel upućuju biciklistima i motociklistima da se pridržavaju propisanih pravila učestvovanja u saobraćaju i da budu oprezni prilikom kretanja u nepovoljnim veremenskim uslovima kada su mokri kolovozi.

  • Podijeli: