Deceniju nakon pucnjave osuđen za ranjavanje radnika "Sector securityija"

Srđan Jelača osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Gorana Jeličića u Prijedoru

09.06.2023. 11:09
  • Podijeli:
pistolj_airsoft_foto_Pixabay-6453c499df97f.webp Foto: Pixabay

Srđan Jelača iz Prijedora osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Gorana Jeličića, radnika obezbjeđenja "Sector securityija", koga je prije deset godina ranio hicima iz pištolja u noćnom klubu "Magic" u Prijedoru.

Jelača je devet godina bio u bjekstvu i prošle godine je uhapšen u Danskoj na osnovu međunarodne potjernice i izručen u BiH.

Presudu je izrekao Okružni sud u Prijedoru koji je Jelaču oglasio krivim za pokušaj ubistva. Prema optužnici zločin se dogodio 9. marta 2013. godine u noćnom klubu "Magic", nakon što je Jelača izbačen iz kluba neprimjerenog ponašanja.

"Nakon što je zatražena intervencija obezbjeđenja, Jeličić je sa kolegom došao u klub. Jelača je pobjegao iz lokala i otišao kući po pištolj kalibra 7,62 milimetra.

"Izašao je ispred zgrade gdje je vidio Jeličića koji se tu zaustavio zbog identifikovanja lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira u "Magicu" i raspravljao se sa K.D. U namjeri da ga ubije prišao je Jeličiću i prema njemu ispalio pet metaka", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je jedan metak pogodio Jeličlića u desnu natkoljenicu, sa višetrukim prelomom butne kosti, te povredom arterije i vene. Ostali hici su se odbili od asfalt, a fragmenti zrna Jeličića su pogodili u koljeno, polni organ i prst šake.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()