Da li je firmi iz BiH greškom isporučeno 120 kg kokaina?

Ukupna vrijednost pronađene droge između 20 i 30 miliona KM

03.06.2023. 15:37
  • Podijeli:
droga-kokain-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

U Širokom Brijegu je pronađena velika količina kokaina u paketima banana u jednoj firmi, a slučaj je policiji prijavio vlasnik širokobriješke firme čiji su radnici otkrili drogu.

Kako je za Klix.ba nezvanično potvrđeno radi se o širokobriješkoj firmi u mjestu Trn, koja se bavi uvozom i izvozom voća i povrća te se pretpostavlja kako je pošiljka banana sa kokainom greškom isporučena toj firmi.

Kokain su jučer prilikom rada u skladištu pronašli u paketima banana radnici te odmah obavijestili svoga šefa, koji je pozvao vlasnika firme.

Oni su o svemu obavijestili MUP Zapadnohercegovačkog kantona koji je pozvao nadležne službe na intervenciju.

Na teren su izašli pripadnici Državne agencije za istragu iz zaštitu (SIPA) te provode sve zakonom predviđene istražne radnje kako bi rasvijetlili slučaj koji je izazvao šok u Širokom Brijegu.

Navodno se radi o količini između 120 i 150 kilograma kokaina čija je ukupna vrijednost između 20 i 30 miliona KM.

Prema prvim informacijama radi se o prekograničnom kriminalu koji istražuje SIPA, a slučaj je u nadležnosti Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()