Berberović ide iza rešetaka!

Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Arminu Berberoviću, osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Azra Spahić

29.05.2023. 10:49
  • Podijeli:
Armin Berberović Facebook-6471c8a3d4359.webp Foto: Armin Berberović/Facebook

Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Arminu Berberoviću, osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić, te povrijeđene S.A. (26) i S.E. (21), potvrđeno je za UnaWorld.

Berberoviću je na teret stavljeno teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i što bi puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Osumnjičeni Berberović je tokom ročišta priznao krivicu, navodeći da se kaje zbog svega.

Tragedija se dogodila u 26. maja oko 23:30 desila u ulici Maršala Tita u sarajevskom naselju Marindvor kada je Berberović "mercedesom" udario u djevojke.

Prema dosadašnjim rezultatitima istrage do nesreće je došlo zbog nemara vozača, koji je kršio propise vozeći bez položenog vozačkog ispita. Osim toga bio je i pod dejstvom alkohola.

Inače, Berberović je već tri puta kažnjen zbog vožnje bez vozačke dozvole.

Zbog ove tragedije hiljade građana Sarajeva juče je izašlo na ulicu i okupili se na mjestu tragedije, odavajući počast stradaloj i tražeći oštrije kazne za bahate vozače. Povodom tragedije i Vlada KS je održala vanrednu sjednicu na kojoj je donesena odluka o tome da se pojačaju kako preventivne, tako i represivne mjere u odnosu na sigurnost u saobraćaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()