"Audijem" krijumčario državljane Turske

Granična policija zatekla I.S. (38) u krijumčarenju pet državljan Turske u Viru kod Posušja

30.11.2022. 12:44
  • Podijeli:
hapsenje krijumcarenje migranata foto GP BiH-638741f8ea464.webp Foto: GP BiH

Granična policija BiH uhapsila je I.S. (38) koga su zatekli u pokušaju krijumčarenja pet državljana Turske, u mjestu Vir na području Posušja.

U GP BiH navode da je krijumčarenje državljana Turske spriječeno kada su pripadnici GP BiH prilikom nadzora granice uočili državljane Turske, koje je I.S. pokušao prokrijumčariti u "audiju", italijanskih registarskih oznaka.

"Po naredbi Tužilaštva BiH I.S. je uhapšen i protiv njega će biti podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba, te napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti s obzirom na to da je posjedovao nož koji je odložio tek nakon nekoliko upozorenje graničnih policajaca", saopštila je Granična policija BiH.

Dodaju da će državljani Turske biti ispitani u svojstvu svjedoka, nakon čega će se s njima postupatu u skladu sa uputstvima Službe za poslove sa strancima BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()