Akcija "Rez": Nukić osumnjičen za trgovinu narkoticima i "miniranje" imovine suparnika

Adi Nukić uhapšen u nastavku akcije "Rez", tereti se za "bombaške napade" koji su uznemirili građane

06.10.2022. 13:27
  • Podijeli:
Adi Nukic foto Tuzilastvo BiH-1665055492317.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Adi Nukić (32) iz Sarajeva uhapšen je u nastavku akcije "Rez" zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom i trgovinom droge, kao i postavljanja eksplozivnih naprava na imovinu članova suparničkih kriminalnih grupa.

Nukića su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da je Nukić pod istragom u predmetu kodnog naziva “Rez”, zajedno sa Elvisom Keljmendijem i drugima.

"Nukić se tereti za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više drugih teških kaznenih djela. Osumnjičen je i za višestruka postavljanja eksplozivnih naprava na objekte i imovinu osoba iz suparničkih kriminalnih grupa, koje su izazvale ugrožavanje bezbjednosne situacije u Bosni i Hercegovini", sapštio je Grubešić.

On kaže da su, uporedo sa hapšenjem, izvršeni pretresi objekata koje koristi osumnjičeni.

"Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama "Sky" i "Anom". Osumnjičeni je u zakonskom roku predat postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će odlučiti o daljim aktivnostima", dodaje Grubešić.

U akciji "Rez" ranije su uhapšeni Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, Ajlin Ahmić i Anel Sejfović, brat Amela Sejfovića, kojime je određen pritvor.

Grupa se tereti za međunarodno krijumčarenje narkotika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()