Akcija "Fly": Prpić i Mihajlović predati tužilaštvu

Osumnjičeni za trgovinu kokainom u Banjaluci, Mrkonjić Gradu i Šipovu

02.02.2023. 12:51
  • Podijeli:
Akcija Fly foto PU Mrkonjić Grad-63dba38f496d5.webp Foto: PU Mrkonjić Grad

Željko Prpić (42) iz Šipova i Slaviša Mihajlović (39) iz Banjaluke, uhapšeni u akciji "Fly", sprovedeni su na saslušanje u područnu kancelariju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u Mrkonjić Gradu.

Prpić i Mihajlović će u naredna 24 sata biti ispitani nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Maja Đaković Vidović, portparol tužilaštva, kaže da im je protiv Prpića i Mihajlovića dostavljen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, omogućavanje uživanja droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspolozivnih materija.

"Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i PU Mrkonjić Grad. Na teret im se stavlja da su od oktobra 2021.godine do 1. februara ove godine vršili nabavku, držali radi prodaje i prodavali kokain korisnicima u Banjaluci, Mrkonjić Gradu i Šipovu", rekla je Đaković Vidović.

Podsjetimo akcija "Fly" sprovedena je juče. U pretresima su pronađeni i oduzeti startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina municije, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva, službene lisice, mobilni telefoni, određena količina bijelog praška nalik kokainu, vage za precizno mjerenje, snimač video nadzora, veća količina novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()