A gdje je UNA?

Danas je godinu dana emitovanja naše televizije.

Autor: UNA HR
21.12.2022. 18:33
  • Podijeli:

No u Hrvatskoj još uvijek nema dogovora s distributerima oko uvrštavanja našeg programa u ponudu njihovih TV platformi.

Hrvatski kabelski distributeri unatoč uredno dostavljenim zahtjevima za emitovanje i detaljnom programskom konceptu, već su nekoliko puta odgodili dogovor. Zadnji put u novembru.

Koncept medijskog povezivanja regije, promocija i isticanje najljepših vrijednosti ovog područja kroz raznovrsni sadržaj i produkciju svjetskog standarda, čini se da nije dovoljan mamac da hrvatski kabelski operateri uvrste Unu u svoju ponudu.

Una je okupila vrsne televizijske profesionalce kojih je samo u Zagrebu do prije nekoliko mjeseci bilo 80.

Ta taktika nerazumnog odugovlačenja je rezultirala drastičnim smanjenjem broja zaposlenih u Zagrebu.

Od 80 medijskih profesionalaca zadržali smo svega 20 i to je jako loš signal i poruka za sve kompanije koje žele ulagati u Hrvatsku.

"I negativni odgovor bi bio svakako bolji odgovor i jedan pošteniji i profesionalniji odnos prema investitoru nego odugovlačenje, šutnja ili prolongiranje putem besmislenih floskula", rekla nam je glasnogovornica Une Slađana Paunović.

Ponovno smo uputili pitanje kabelskim operaterima i ponovno dobili isti odgovor. Prvo odgovor najvećeg hrvatskog operatera.

"Uvrštavanje TV kanala u MAXtv ponudu isključivo je poslovna odluka kompanije. Iako trenutno UNA TV nije u ponudi MAXtv-a, ne isključujemo mogućnost da se navedeni kanal u nekom trenutku uvrsti u MAXtv ponudu", odgovorili su iz Hrvatskog telekoma.

Dobili smo odgovor i od operatera A1 u kojem stoji:

"A1 Hrvatska svojim korisnicima omogućuje premium TV sadržaj. Kako bismo osigurali kontinuitet najboljeg korisničkog iskustva, uvijek smo zainteresirani u ponudu uvrstiti nove kanale ukoliko za njih postoji interes korisnika te u tom kontekstu odlučujemo o distribuciji svakog pojedinog kanala koji se nudi na tržištu".

"Osim uredno dostavljenih ponuda za distribuciju i detaljno objašnjenog programskog koncepta za koji pouzdano znamo da postoji veliki interes kod velikog broja gledalaca u Hrvatskoj, distributeri nekako konstantno odgađaju taj odgovor", ističe Paunović.

Sumnjamo da je veliki interes gledatelja zaslužan za uvrštavanje Bloomberg televizija u vlasništvu Telekoma Srbije u ponude hrvatskih kabelskih operatera.

Uz njih u Hrvatskoj bez problema posluje United medija, vlasnica Nove TV i niza drugih kanala, češka CME grupa vlasnica RTL-a, kao i još niz lokalnih i regionalnih kanala koji su učitani u ponude svih operatera, no ne i UNA.

"Podržavam vas i HND i Sindikat novinara. Moraju stvari biti jasne i isti kriteriji za sve. U ovih godinu dana ste sjajne novinarske stvari objavili. I iako su to privatne kompanije mi govorimo o medijskom okruženju koje mora poticati medijski pluralizam. I moramo znati, vi morate znati ali i mi moramo znati, javnost treba znati zbog čega ste odbijeni ako ste odbijeni", rekla nam je predsjednica Evropske federacije novinara Maja Sever.

Iz menadžmenta UNA-e se još se uvijek nadaju da da će operateri promijeniti stav i omogućiti hrvatskoj publici gledanje vrhunskog domaćeg i stranog programa, a što će dovesti i do ponovnog zapošljavanja znatnog broja ljudi i širenja poslovanja.

Svako radno mjesto i poslovanje velike tvrtke kakva je UNA, sigurno je u interesu Republike Hrvatske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()