Bazdulj u Reaktoru: "Političari koji rade sa strašću su uvijek u prednosti"

Muharem Bazdulj, književnik, prevodilac i novinar u razgovoru sa Dubravkom Gajić, autorkom emisije Reaktor na TV UNA, komentarisao je društveno-političke, aktuelne teme.

  • Podijeli:
bazdulj_una-1663615338927.webp Foto: UNA

Govoreći o predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini Bazdulj kaže da ko god da pobjedi neće toliko uticati na nadolazeće događaje koliko će to činiti geopolitička situacija. 

"Ne želim da obeshrabrim ljude i kažem da njihov glas ne vrijedi ništa, ali u ovakvim geopolitičkim okolnostima, poslije početka rusko-ukrajinskog rata, manevarski prostor naših političara i lidera je manji nego što je prije bio", izjavio je Bazdulj gostujući u emisiji Reaktor.  

Naglasio je da situacija Bosne i Hercegovine mnogo više zavisi od globalne situacije i odnosa Putin - zapad nego od unutrašnjih politika koje se vode. 

"Generalno na Balkanu postoji posprdan odnos prema politici, a politika nije samo važan posao, za ozbiljnu politiku je potrebno i više truda i više znanja, dok se kod nas veliki broj političara politikom bavi iz hobija. I onaj koji se politikom bavi iz strasti je u startu u prednosti, to su na našim prostorima Milorad Dodik, koji se politikom bavi još od jednopartijskog sistema, u Srbiji su to Vučić i Dačić, ne preferiram nikoga ali se prosto razlikuju ljudi koji se bave politikom iz strasti. Imate i političara kojem možete svašta da osporite i da se ne slažete s njim, ali mu ne možete osporiti da je najozbiljniji političar, a to je Milo Đukanović", izjavio je Bazdulj komentarišući političku scenu u regionu.  

Bazdulj je u Reaktoru komentarisao i političku situaciju, te međunacionalne odnose u Crnoj Gori, takođe se osvrnuo na rodni Travnik, te na to kako i koliko je kontakata ostvario sa nobelovcima.  

Za svoj snimak sa Handkeom, kako zajedno pjevaju, Halidovu "Romaniju", kaže da sveukupno njegovo djelovanje nije u tako kratkom roku i sa toliko inteziteta izazvalo toliko pažnje. 

"Tako intezivno, u tako kratkom periodu ne, i to je ralika između književnog i novinskog teksta, koji tako brzo odjekne", prokomentarisao je Bazdulj.

Reaktor možete pogledati i repriznim terminima, u utorak u 12 časova i petak u 15 časova, kao i na Youtube kanalu UNA TV. 

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MTEL-a (na poziciji 22), BlicNET-a (na poziciji 19), Elta Kabel-a (na poziciji 15), Telrad-a (na poziciji 19), HomeTV – Eroneta (na poziciji 11), MAX TV-a (na poziciji 21), WIRAC-a (na poziciji 22), KALDERA KDS-a (na poziciji 15), MUX D digitalnog emitovanja(na poziciji 2), TERC KTV-a (na poziciji 130) i MEDIASKY-a (na poziciji 25), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 108).  

Takođe, gledaoci u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovani mogu gledati program UNA TV putem UNA - SMART TV APP(na poziciji 1). 

  • Podijeli: