UNA na beogradskom Sajmu automobila: Selfi, razgledanje i tek poneka kupovina

Za najjeftiniji automobil potrebno je izdvojiti oko 13.000 eura

26.03.2023. 12:25
  • Podijeli:

Dupke puna hala 1 Beogradskog sajma. Iako je za najjeftiniji automobil potrebno izdvojiti oko 13.000 eura, većinu posjetilaca zanimaju nešto skuplji. 

Zaviruje se, ulazi u njih, proba "kako leže", zanimaju ih performanse. Neki, ipak, priznaju da su došli samo da "pare oči". Drugi su ovdje jer prave društvo nekome.

A neki - jer imaju dilemu šta bi tačno da pazare.

A kada se i odlučite za neki model, čak i da imate dovoljno novca, to ne znači da ćete moći da ga odvezete sa Sajma. Mnogi zastupnici i dalje nemaju dovoljno vozila na lageru, a oni koji ih imaju to koriste kao jak adut da privuku kupce

"Prosto je na kupcu da odabere jedan od dostupnih modela, u zavisnosti od opreme, koji motor i koji nivo ga interesuje i da posle uplate, već sutradan može preda za registraciju i za dva dana može da bude u svom novom autu", kaže Zoran Burić iz Citroen Avtonova KAB Srbija.

Za one koji nemaju dovoljno para, a imaju potrebu da se što prije motorizuju, postoji mogućnost kupovine na kredit ili lizing.

"Tridesete odsto vrijednosti vozila je minimalno učešće, otplatni periodu su od dvije do sedam godina, tako da klijenti kreiraju ratu shodno svojim mogućnostima i željama", kaže Marko Kelić iz Euro Sumar Suzuki.

Iako je u hali 3 najveća gužva, tu su vozila nedostižna za većinu smrtnika. Ipak, posjetioci se zadovoljavaju i samo time da se fotografišu pored neke od ovakvih zvjerki.

"Kao što možete da vidite iza nas, veliki je broj ljudi. Do kraja vikenda očekujemo još veći. Svake godine se nadamo da će posjećenost biti još bolja, da će naši posjetioci biti zadovoljniji", kaže Danica Kratovac iz Beogradskog sajma.

Pa ko želi selfi pored bijesne makine ili stvarno može sebe da časti ovim automobilom, Sajam je otvoren do 28. marta. 

  • Podijeli: