Najskuplja Honda ikad ima sistem automatskog slijetanja

Dosad prodali 230 aviona

26.05.2023. 07:49
  • Podijeli:
honda avion honda-6470487e66032.webp Foto: Honda

Honda nije novo ime u svijetu luksuznih poslovnih aviona. Iz Honde sada predstavljaju obnovljeni Elite II koji sada dobiva nekoliko autonomnih sistema.

Osim što se i dalje distancira specifičnom konstrukcijom s motorima postavljenim iznad krila, ovaj avio je i dalje mjerilo klase po pitanju dosega, brzine i visine.

Osim vrhunskog komfora pri brzinama do 782 km/h ovom avionu je dovoljno tek 1128 metara piste za izlijetanje, a doseg mu je čak 2865 km, i to s četiri putnika i njihovom prtljagom koju mogu smjestiti u prostor volumena 1756 litara. I pritom je najštedljiviji mlažnjak na tržištu.

Hondin Elite II može uz jednog člana posade prevesti do šest putnika koji sada mogu uživati u još boljem komforu i poboljšanoj zvučnoj izolaciji. Ipak ono najzanimljivije je da avion ima Garmin G3000 sučelje što uključuje automatsku zaštitu od leda, munja, te zaštitu od preniskih brzina. Ono najzanimljivije je  Emergency Autoland funkcija koja omogućava automatizirano slijetanje u nuždi bez intervencije čovjeka.

Recimo kako je Honda do sada prodala 230 aviona. 

  • Podijeli: