Huawei i AppGallery opet u punoj snazi: Sve Google aplikacije na klik od vas

Gbox je aplikacija treće strane koju svi Huawei korisnici mogu preuzeti kroz AppGallery

17.03.2023. 11:52
  • Podijeli:
zte huawei profimedia-6406ecde9d0b1.webp Foto: Profimedia

Teško je govoriti o inovacijama na polju pametnih telefona, a da se ne pomene kompanija Huawei, koja iz godine u godinu pokazuje zašto su njeni uređaji vrijedni pažnje - ne samo zbog vrhunskog hardvera, već i zbog softvera koji je stub korisničkog iskustva.

Najbolji pokazatelji toga su uređaji kao što je Huawei nova 10 Pro, odnosno najnoviji telefon u ponudi kompanije, Mate 50 Pro. Ovo nisu samo modeli koji će vam ponuditi najbolji hardver u svojim klasama ili mogućnost fotografisanja u kvalitetu koji je teško nadmašiti, već i odlično korisničko iskustvo zahvaljujući EMUI interfejsu, koji je jedan od funkcionalno najbogatijih rješenja koja postoje na tržištu.

Naravno, ne treba zaboraviti ni HMS (Huawei Mobile Services) platformu, koja nudi mnoge funkcionalnosti, od kojih je svakako korisnicima najznačajnija AppGallery prodavnica aplikacija. Ovo rješenje, koje je među tri najpopularnije prodavnice aplikacija na tržištu, danas broji više od 223.000 aplikacija svih vrsta, među kojima se mogu pronaći one najpoznatije, ali i one lokalne. Dakle, bilo da želite da zakažete sastanak pomoću Tinder-a, rezervišete smještaj kroz Booking ili Airbnb platforme, održavate kontakt i stičete nova prijateljstva na Facebook-u ili se dopisujete putem Viber-a, AppGallery nudi sve.

Da li su na raspolaganju i Google aplikacije?

Nakon prvog pokretanja pametnog telefona nećete vidjeti instalirane aplikacije koje je razvila kompanija Google, ali to ne znači da one nisu dostupne. Tokom godina smo vidjeli brojna rješenja koja su omogućavala korišćenje aplikacija kao što su YouTube, Google Maps, Gmail, Google Photos, Google Docs, Google News i druge na Huawei telefonima, a danas su takva rješenja bolja nego ikad.

Jedno od tih rješenja, koje je od nedavno dostupno putem AppGallery prodavnice, je svakako Gbox, alatka koja korisnicima nudi do sada najlakši način za instalaciju Google aplikacija, lako, brzo i bez komplikacija.

Šta je Gbox i kako radi?

Gbox je aplikacija treće strane koju svi Huawei korisnici mogu preuzeti kroz AppGallery, i koja omogućava jednostavan pristup Google aplikacijama - bez nepotrebnih reklama ili značajnog uticaja na performanse i bateriju telefona.

Najbolje od svega - ne morate sami čak ni da preuzmete Gbox. Dovoljno je samo da unutar AppGallery prodavnice aplikacija potražite prvu Google aplikaciju koju želite da instalirate. Kada vam se u rezultatima pojavi željena aplikacija pisaće da radi na Gbox-u, a preuzimanjem te aplikacije biće preuzet i sam Gbox. Samo nakon prvog preuzimanja željene aplikacije instaliraće se i Gbox, a svaki naredni put instaliraće se samo željena aplikacija. Nakon što se ulogujete na svoj Google nalog, imaćete mogućnost da jednim klikom preuzimate baš sve što vlasnik Android operativnog sistema nudi, a na raspolaganju će vam biti i puna funkcionalnost tih aplikacija - od ažuriranja do sinhronizacije fajlova i podešavanja na cloud-u.

Da li su Gbox i druge AppGallery aplikacije bezbedne?

Gbox obećava da ne prikuplja podatke, odnosno da korisničke informacije ostaju sigurne, ali najveći garant bezbjednosti je sam AppGallery. Baš svaka aplikacija treće strane koja je dostupna u prodavnici prolazi rigorozna testiranja, praćenje, sertifikaciju i ponovnu inspekciju kako bi se uspešno identifikovali i izolovali zlonamjerni akteri, a za svaki slučaj, AppGallery i na dnevnom nivou provjerava rad aplikacija, kako bi se osiguralo da iste neće tokom vremena promijeniti svoje ponašanje i naškoditi korisnicima.

  • Podijeli: